logo
Київський національний
торговельно-економічний
університет
Київський національний
торговельно-економічний
університет
logo
Київський національний
торговельно-економічний
університет
img

Європейські дні торгівлі: Workshop «What is Organic Food?»

Загальна інформація

19 жовтня 2017 року в рамках ЄВРОПЕЙСЬКИХ ДНІВ ТОРГІВЛІ відбувся англомовний семінар "What is Organic Food? 

Модератор: старший викладач кафедри товарознавства, управління безпечністю та якістю Чикун Надія Юріївна.

Науковий консультант: доцент кафедри товарознавства, управління безпечністю та якістю, к.х.н. Пасальський Богдан Кирилович.

Відповідальні за організацію та проведення: активісти наукового клубу «Start in Science» Наукового товариства студентів, аспірантів, докторантів та молодих вчених Владлена Хоменко, Долід Олександр.

Учасники: активісти Наукового клубу «Start in science», студенти, магістри, викладачі кафедри товарознавства, управління безпечністю та якістю.

 Присутні взяли активну участь в обговоренні таких питань:

Які продукти є органічними?; особливості хімічного складу, вимоги щодо якості та безпечності; провідні українські виробники органічних харчових продуктів; країни ЄС, що є імпортерами української органіки.

Учасники семінару навели результати своїх досліджень. Відзначили, що органічні продукти харчування - тренд 21 століття, попит на які щорічно зростає як у країнах ЄС, так і в Україні. Лідерами за споживанням органічних продуктів у Західній Європі  є Німеччина, Швейцарія, Данія, Швеція. У своїх виступах активісти клубу розкрили відмінності за хімічним складом органічних продуктів від традиційних, особливості технології виробництва. Україна має необхідні ресурси для виробництва органічних харчових продуктів. Відзначено найвідоміших виробників: «БІОлан Україна», «Фірма ДІАМАНТ ЛТД», ТОВ «ОРГАНІК МІЛК», ТМ « РУДЬ» та інші. Ключовими імпортерами української органічної продукції в Європі є Німеччина, Австрія, Польща, Італія, Франція, Нідерланди,  Данія, Швейцарія.

Отже, органічні харчові продукти це - здорове харчування та галузь виробництва, прибутковість якої гарантована зростанням попиту в Україні та країнах Європейського союзу, що є імпортерами українських органічних харчових продуктів.

У семінарі взяли участь активісти наукового клубу «Start in Science»:

  1. Каїка Ліза, 1-16, ФТМ
  2. Долід Олександр, 2-16, ФТМ
  3. Швестко Назар, 2-11, ФТМ
  4. Сопурко Аня, 1-8, ФРГТ
  5. Капітанова Лера, 1-8, ФРГТБ
  6. Поїзд Роман, 2-16, ФТМ
  7. Захарченко Валентин, 3-6.2, ФТМ
  8. Зикова Ліза, 1-8, ФРГТБ
  9. Сириця Катерина, 1-8, ФРГТБ
  10. Новохацький Ян, 1-19, ФТМ 
  11. Лепська Аня, 1-16, ФТМ 
  12. Довженко Даша, 1-16, ФТМ
  13. Кириченко Анастасія, 1м-8, ФТМ
  14. Старушик Євген, 1м-8, ФТМ
  15. Пустовгар Анна, 1м-8, ФТМ
  16. Хоменко Владлена, 2-13, ФТМ

А також студенти, магістри ФРГТБ, ФТМ, які виступили з доповненнями та запитаннями до ключових учасників.

19.10.2017
adv
217
остання редакція 23.10.2017
Vega