logo
Кафедра інженерно-технічних дисциплін
Кафедра інженерно-технічних дисциплін
logo
Кафедра інженерно-технічних дисциплін
img

Головна сторінка

інженерно-технічних дисциплін

Ми у  Facebook: офіційна сторінка кафедри інженерно-технічних дисциплін

Місія кафедри:

Кафедра інженерно-технічних дисциплін забезпечує підготовку фахівців на факультетах: ресторанно-готельного та туристичного бізнесу; товарознавства та маркетингу; обліку, аудиту та інформаційних систем; економіки, менеджменту та права; фінансів та банківської справи; міжнародної торгівлі та права.

Кафедру, яка мала назву "Устаткування, автоматики і автоматизації громадського харчування", було створено у 1968 р. У 1997 р. в результаті об’єднання кафедр устаткування, автоматики і автоматизації громадського харчування та загальнотехнічних дисциплін і фізики утворено кафедру інженерно-технічних дисциплін. Науково-педагогічні працівники кафедри, маючи загальновизнаний досвід розробки та впровадження новітніх навчальних технологій, забезпечують високий рівень підготовки фахівців. Завідувач кафедри – Расулов Раміс Асимович (кандидат технічних наук, доцент). 

На кафедрі плідно працюють: доценти Шаповал Світлана Леонідівна, Тарасенко Ігор Іванович, Савченко Тетяна Віталіївна, Форостяна Нінель Петрівна, Романенко Роман Петрович, Гахович Сергій Вікторович, Григоренко Олег Михайлович, Палієнко Олена Олексіївна, Мазур Лілія Миколаївна, старші викладачі Болілий Олександр Сергійович, Криворучко Мирослав Юрійович, асиcтенти Шинкаренко Ольга Павлівна, Карпенко Лілія Анатоліївна, Плешкань Наталія Михайлівна.

На кафедрі викладаються дисципліни: Інжиніринг будівель, Дизайн, Устаткування закладів ресторанного господарства, Устаткування закладів туристично-рекреаційних комплексів, Торговельне обладнання, Проектування готелів і курортів, Проектування закладів ресторанного господарства, Процеси та апарати харчових виробництв, Фізичні методи дослідження, Електротехніка, Засоби вимірювання, Безпека життя, Інженерна та комп’ютерна графіка, Системи автоматизованого проектування, Охорона праці, Технічні засоби митного контролю, Фізика, Громадське будівництво.

Студенти, що опановують дисципліни, які викладаються на кафедрі, особливо випускники факультету ресторанно-готельного та туристичного бізнесу, набувають компетентностей:

в управлінській діяльності:

  • розроблення організаційно-технічних та економічних заходів стосовно поліпшення стану умов праці на робочих місцях;
  • раціоналізації технологічних та управлінських процесів у готельно-ресторанних і туристично-рекреаційних комплексах.

в інженерній діяльності:

  • будови, принципу дії, потужності і продуктивності технологічного устаткування готелів, ресторанів і туристично-рекреаційних комплексів;
  • функціонування інженерних комунікацій будівель (водо- і газопостачання, опалення, електропостачання, зв’язок).

в проектній діяльності:

  • раціонального підбору технологічного устаткування залежно від його призначення і типу приміщень;
  • розроблення техніко-економічного обґрунтування проектів і проектно-кошторисної документації;
  • розроблення просторових рішень закладу відповідно до моделі його роботи, нормативних вимог і сучасних дизайнерських концепцій.

в технологічній діяльності:

  • виробництва кулінарної продукції відповідно до технологічних і санітарно-гігієнічних вимог;
  • створення технологічних і калькуляційних карт на розроблену продукцію.

З метою інтенсифікації викладання дисциплін на кафедрі впроваджуються активні форми й методи навчання, широко використовується рейтингова оцінка успішності студентів. Навчально-методичні видання, підготовлені викладачами кафедри, користується попитом і в інших навчальних закладах України. Також викладачів кафедри запрошують у якості експертів для передач на радіо і телебаченні.

У навчальному процесі задіяні такі сучасні лабораторії: 

- лабораторія систем автоматизованого проектування з 16 комп’ютерами та інтерактивною дошкою;

- лабораторія інтегрованих систем управління бізнес-процесами, в якій встановлена система "D2 System", що в автоматизованому режимі може забезпечити керування закладами ресторанного господарства, а також система "SMarket" для ведення автоматизованого обліку в підприємствах торгівлі;

- лабораторія фізики, яка оснащена цифровим універсальним вимірювальним приладом та комплектом ПЗ "Мультимедійна навчальна лабораторія ІТМ";

- лабораторія теплового та холодильного устаткування з інтерактивною дошкою;

- лабораторія дизайну HoReCa.

  


РОЗРОБЛЕННЯ ДИСТАНЦІЙНИХ КУРСІВ

Викладачами кафедри розроблено дистанційні курси з дисциплін: “Інженерна графіка”, “Прикладна механіка”, “Articulate Storyline”, “Проектування закладів ресторанного господарства”, “Проектування об’єктів готельно-ресторанного господарства”, “Occupational Safety and Health”.



Курси дистанційного навчання кафедри

Останні оновлення

18.06.2018
guliya2005
7579
остання редакція 28.06.2018
3008